Lauantai yötä!

  Jos tulee kirjoitusvirheitä niin syy on migreenin.. korjailen kun jaksan.

  Mies voi hyvin jo, lääkket alkaneet puremaan hyvin ja vointi jo paljon paljon parempi kuin vielä muutama päivä sitten. Ja arvatkaapas mitä, mies ei ole käyttänyt nuuskaa enään!!!! Ollut jo "kuivilla"pari tai kolme viikkoa! Aivan upeata! Kyllä huomaa, että välillä on hermot kireällä ja onkin itse sanonut, että kovasti välillä tekee mieli sitä "nuukkeria", mutta kovana on vaan pysynyt ja ei ole ottanut, antoi kaverilleen loput purkit, voi miten olen ylpeä hänestä! Ainiin, miehellä pamahti selkä sitten "tuusannuuskaksi", muutama päivä sitten nosti vauvaa sängystä ja pam, selkä jäi sellaiseen jumiin, että auts, sitten vaan soittamaan Lahteen lääkärille, että voiko hän mennä ottamaan täällä "meidän" sairaalassa kortisonipiikin kankkuun ja lääkäri antoi luvan. Mutta kuinkas kävikään, mies kyllä sai piikit kankkuun( peppuun / takamukseen/ pakaralihakseen) , mutta eipä nuo tainneet mennä oikeaan kohtaan, kun mitään vaikutusta ei tullut, vaan kipu jatkui yhä kovana ja mies käveli ihan kumarassa, hän soitti tänne terveyskeskukseen, että voiko sitä kortisonia laittaa lisää, mutta ei voinut. No äsken hänen äitinsä hieman paineli sitä ja näytti auttavan jonkin verran. Niin meillä on kylässä miehen äiti ja hänen miesystävänsä, ihania ihmisiä, heidän ilonsa tarttuu , ihania! Tulivat yhdeksi yöksi , huomena jatkavat matkaa eräisiin juhliin. Eilen oli  miehen isä meillä yökylässä ja kiva oli nähdä häntä pitkästä aikaa!

  Minulla ei ole ollut myöskään kovin "mukavaa", torstaina tuli sitten kaksi kertaa migreenikohtaus, ensin ilta 10:ltä kun laittelin pyykkejä, yhtäkkiä vaan huomasin, että jaahas, nyt ei taida eukko nähdä oikein kunnolla , ja sitten näkökenttään alkoi ilmestyä tutut sahalaitakuviot ja puutumisoireet. Ei kun äkkiä vaan ottamaan särkylääkettä jos ehtisi auttaa ja "katkaista" kohtauksen, mut "kakanmarjat", se tuli kuitenkin. Armoton päänsärky alkoi näköoireiden hälvettyä ja nukahdin sohvalle, mies ja kummityttö katsoivat elokuvaa. Herättivät minut ja sitten kohtaus alkoi taas, paljon pahempana, olin todella sekava, en meinannut pystyä puhumaan ja olo oli todella outo, paikat puutui ja näkökenttä oli aivan "pieni" ja sahalaitakuvoita jälleen. Sitten jälleen särkylääkettä "huiviin" ja onneksi nukahdin . Aamulla olo oli jo parempi, kyllä päässä oli vielä jomotus ja paineentunne, mutta suht hyvä olo kuitenkin.No tänään se migreeni tuli taas, soitettiin päivystykseen, että mitä kannattaisi tehdä, ja pyysivät sitten sinne,  minä ja mies lähdettiin, mummi ja miesystävänsä jäivät katsomaan lapsukaisia. Sain siellä pahoinvointi lääkettä ja jotain muuta ja sitten sellaista nenäsuihketta, joka on tehokas migreeniin, pitvät minua tarkkailussa tunnin, että miten reagoin niihin lääkkeisiin ja olo alkoikin parantumaan ja sitten kotiin, huomena pitää hakea reseptillä sitten lääkärin määräämää särkylääkettä ja pitää varata omalle lääkärille aika jos hän laittaa sitten minut neurologille tai itse määrää migreeniin estolääkityksen. Minulla on ollut migreeni jo aivan lapsesta asti, sain ensimmäisen kohtauksen varmaankin 5-7 vuotiaana, muistan vielä sen kun olin isäni kanssa kaupassa ja yhtäkkiä näkökenttääni ilmestyi ne sahalaitakuviot, sitten alkoi oksettamaan ja sitten se armoton "hedari" (päänsärky). Hitto tämä on sitten ikävä riesa, yök. Ihmettelette varmaan et haloo, ei kovin järkevää tulla sitten migreeninsä "kanssa" koneelle, ei olekkaan, mutta tulin pikaisesti kirjoittamaan kuulumiset.

  Meillä on pihassa nyt aivan ihania punaisia kukkia, sori, en juuri nyt muista mitä nuo ovat nimeltään, onpas minulla huono huono muisti, hui. Mutta siis laittelin niitä äitini kanssa ja hyvältä näyttää, kunhan nyt vain saisin ne pysymään "elossa" kauemmin kuin pari viikkoa..juu, en ole mikään viherpeukalo, pidän kyllä kukista , mutta jotenkin kummasti ne tuppaavat aina joko kuivumaan tai sitten homehtumaan.. *nolona*.

  Olen ollut aika "ahkera" jauhopeukalo viime päivinä , olen tehnyt muutamia piirakoita, sekin jo on aika ihme se, siksi kirjoitinkin sanan ahkera.heh!

  Mutta nyt lähden pötköttelemään, kuut nait! ( elikkäs hyvää yötä! )

  Ps: jos joku tietää jonkun"sadetanssin" jolla tää pirun migreeni lähtee pois ni eiku jallal koreaksi, kiitos, ( tyhmää toisella on syöpä ja toinen täällä ruikuttaa ihan "turhasta") anteeks..

  P.p.s Ihan pakko vielä kertoa, mies kävi tänään saunaillassa, oli tosin vain vajaan pari tuntia ja ei juonut tietenkään mitään alkomahoolia, kun ei saa ottaa nyt solumyrkkyjen takia. Mutta oli kuulema ollu todella kivaa nähdä joukkuekavereita ja olivat kovasti tsempanneet miestä ja meidän koko perheelle voimia lähetelleet, upea joukkue !